15 Ocak 2017 Pazar

Film Seçimi

İnsanlar teknoloji çağında her türlü uğraşının yanı sıra en son sistem ile filmleri internet üzerinden rahatlıkla izleyebilmektedirler. Fakat her insanın zevki, merakı ve isteği farklıdır. Ayrıca kişilerin ruh haline göre de filmler farklılık göstermektedir. Bunların içerisinde yer alan komedi, romantik, macera tarzı filmler gerek yerli film olsun, gerekse yabancı film olsun sonuçta sinema salonlarında ya da internette rahatlıkla seyredilebilmektedir. İnsanların merak içerisinde izlediği macera filmleri, kahkaha atarak izledikleri komedi filmleri ya da bağırarak izledikleri korku filmleri tamamı ile kişilerin istek ve beğenileri ile ilgilidir. Bunların dışında gösterilen yeşilçam filmleri ise tamamı ile bulundukları kültüre ait olan filmlerdir.


Birde gençlerin merakla ve ısrarla seyrettiği fantastik filmler bulunmaktadır. Çoğunlukla yurtdışından alınan bu tür filmler, Türkiye şartlarında çekilme imkanı olmadığı için Türk izleyiciler tarafından oldukça rağbet görmektedir. Yerli sinema izle içerisinde yer alan hayal ürünleri masal kahramanlarından öteye gidemezken, yabancı filmlerde ki kahramanlar ise tam olarak hayal ürünü olan ve hiçbir zaman olması mümkün bulunmayan canlılardan oluşmaktadır. Bu durum ise esrarengiz bir şekilde filmin izlenmesini sağlar. Büyüler, doğaüstü güçler, periler, uzay adamları, canavarlar, olağanüstü güce sahip insanlar, robotlar hep fantastik filmin içerisinde yer almaktadır. Bilim kurgu filmler ile birlikte çevrilebildiği gibi dramla karışan fantastik filmlerde bulunmaktadır. Gençler ile birlikte belli yaşta ki çocuklarında oldukça severek izlediği bu filmlerin hayali kahramanları, çoğunlukla çocukların yaşamlarının bir parçası olabilmiştir.


Fantastik filmler, farklı olmaları nedeni ile türk korku filmleri izleyicisine dahi oldukça ilgi çekici gelmektedir. Görsel efektlerin yer aldığı filmler, adrenalin seven izleyenler için oldukça güzel seçimlerdir. Hayatın monotonluğundan kurtulmak amacı ile yapılan böyle bir film tercihi kişileri biran olsun ortamlarından bambaşka dünyalara götürebilmektedir. Fantastik filmler sadece çocuklara yönelik değildir. Büyüklerinde yakından takip ettikleri çok farklı filmler bulunmaktadır. Fakat içerisinde yer alan doğaüstü şeyler, çocuklar tarafından hayal güçlerinde yaşatılabilmektedir. Fakat hayallerde yaşamak olmamalıdır. Çünkü gerçek yaşamda geriye dönerek hayalleri yaşama ya da hataları düzeltme gibi durumlar söz konusu değildir.



Film Seçimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder