30 Ocak 2016 Cumartesi

Göbeğin Eritilmesi İçin Tavsiyeler

Göbeğin eritilmesi için tavsiyeler


Beslenme uzmanları, bu alanda bir araya gelen yağları eritmek amaçlı özel bir beslenme şeklinin geliştirilmesi gerektiğini ve egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor .

İşte göbeğinizdeki yağlardan arınmak amaçlı birden fazla egzersiz örneği ve beslenme şekilleri…

Birçoğumuzun korkulu rüyası durumda olan pek kilolar, kiminin basen, kiminin bel etrafında toplanırken kiminin de göbek kısmında yoğunlaşıyor. Bu bölgelerde tek araya gelen yağları eritmek ise hiç pratik olmuyor. Aylarca devam eden diyetler, altını çizen yapılmış durumda olan sporlar kilolardan kurtulmayı kolaylaştırıyor; fakat basen, bel, göbek etrafındaki yağların erimesinde gösterişli olmuyor. Hem Tek erkeklerin hem tek de bayanların sorunu durumda olan göbek çevresi ise uzmanlara yönelik kilo artışının en tek sürü , kilo vermenin en az gözlendiği bölge. Bu yüzden fizyoterapistler ve beslenme uzmanları göbek kısmında incelmenin özel rejim ve egzersizlerle sağlanabileceğini söylüyor ve tek takım tavsiyelerde yer alıyor . Beslenme Uzmanı Ender Sotomobil’a yönelik , altını çizen , erken akşam ellişer defa mekik çekmek göbekteki yağlardan arınmak amaçlı inşa edilmesi gereken durumda olan önce hamle .

Karbonhidratlardan uzak durun

Memorial Şişli Hastanesi Beslenme veDiyetbölümünden Dr. Yeşim Sert ise, “Karbonhidratlı besinleri rejim anında pek tüketmemek gereken .” halinde tek öneride yer alıyor . Dr. Sert , dengesiz beslenmenin ve kronik stresin yerel yağlanmalarda gösterişli meydana geldiğini söylüyor. Bu yüzden yerel yağın sebeplerinin, tahlillerle muayene ettirilip ona yönelik tek beslenme düzenine girilmesi gerektiğini bildiriyor . Susamlı Simit , börek, meşrubat, cips, gofret, tsüvari, hazırlıklı et suları ve salata soslarının göbek kısmında yağlanması olanlar amaçlı riskli olduğuna dikkat çeken Sert , “Karbonhidrat ağırlıklı bu gıdaların pek tüketilmesi sonucu olarak yağlar tespit edecek bölgelerde toplanır. Bu yüzden yağları karın etrafında toplananlar bu gıdalardan uzak durmalı.” diyor. Uzunca açlıkların karın kısmında yağlanmayı tetiklediğini söyleyen Sert’e yönelik hiç ekmek yememek, aç kalmak, ara öğünler yapmamak ve ana öğünleri atlamak benzeri hatalardan ise kesinlikle uzak durulmalı.

Yeşil çay ve egzersiz olmadan olmaz

Kan şekerini ayarlayan, stresi azaltıp uyku düzenini imkanı sunan yeşil çay, Yeşim Sert’e yönelik karın bölgesindeki yağlanmayı da önlüyor. Sert , gün içerisinde tek bir sürü defa yeşil çay içmenin tek süre hemen ardından total karın yağlarını, deri altı karın yağlarını ve trigliseridleri düşürdüğünü söylüyor. Gökyüzü Hastanesi’nden fizyoterapist Hatice Çetinkaya da egzersiz olmadan göbekte incelme sağlamanın olanaksız olduğuna değiniyor ve tek takım yerel egzersiz önerilerinde yer alıyor .

Bu egzersizleri denemeden göbeğinizden kurtulmanız zor

Sema Hastanesi fizyoterapisti Hatice Çetinkaya: “Göbek oluşumunun 2 nedeni var. Biri hareketsiz hayat şeklinin eşlik ettiği fazla beslenmeye, ötekisi tekrardan hareketsiz hayatın yakınında yaş ilerlemesine ilişkili . Bu yüzden, karın bölgesindeki yağlardan kurtulmanın en mühim karayolu , özel diyetlerin yakınında , defalarca egzersiz inşa etmek . Egzersizler yemekten en az 2 saat hemen ardından , bol su tüketilerek yapılmalı. Bununla Birlikte her davranış 30 defa tek ek olarak edilmeli.

Egzersizlere örnekler

Sırtüstü uzanın, dizler bükülü, ayak tabanları yerde (çengel pozisyonu), bel çukuruna tek havluyu rulo inşa ederek yerleştirin. Karın ve bel kaslarınızı kasarak havluyu yatağa gerçek bastırın, 5-8 saniye sayın ve bırakın.

Çengel pozisyonunda tek bacağınızı dizden bulundurarak kavrayın, karnınıza gerçek sıkıca bastırın, 5-8 saniye sayın, öbür bacağınızla da tekrarlayın.

Sırtüstü, çengel pozisyonunda 2 dizinizi sıkıca tutun, karnınıza gerçek bastırın, 5-8 saniye sayın ve bırakın.

Çengel pozisyonunda 2 diz ansızın öncesinde tek yana , hemen ardından öbür tarafa olmak üzere sağa ve sola devrilir, her 2 yanda da 5-8 saniye sayılır.

Sırtüstü çengel pozisyonunda 2 elle dizlere dokunulmaya çalışılır, 5-8 saniye sayılır.

Sırtüstü, çengel pozisyonunda tek el ile ters yön dize erişilmeye çalışılır, 5-8 saniye sayılır.

Sırtüstü yatarken, her 2 bacakla havada pedal çevirme hareketi yapılır.

Sırtüstü yatılır, her 2 bacak havaya kaldırılır, yanlara açılarak V şekline getirilir, 5-8 saniye sayılır, kapatılarak başlama pozisyonuna dönülür.

Sırtüstü yatılır, her 2 bacak yerden 20-25 cm kaldırılır. 5-8 saniye sayılır, bacaklar indirilir.

Ayakta, hazırol durumunda durulurken tek elle diz hizasına gelene civarı yana eğilin, 5-8 sn. sayılır, benzer davranış öbür yön amaçlı de yinelenir .

Her gün kesinlikle 50 defa mekik çekilmeli

Ender Sotomobil’ın da karın bölgesindeki yağları eritmek amaçlı tek takım tavsiyeleri var. İlk olarak altını çizen sabah-akşam 50 defa mekik, 50 defa yanlara mekik çekilmesini, 50 defa de ense köküne yerleştirdiğimiz tek sopa yardımıyla süratli tek biçimde sağa-sola dönülmesini tavsiye ediyor . Ek Olarak hemen ardından avokado yaprağı, yeşil çay, kiraz sapı ve mısır püskülünden meydana gelen tek karışım tarifi veriyor. Bu çayın yemeklerden belli bir zaman hemen ardından içilmesinin incelmeye destekçi olacağını söylüyor. Tek de ayın tek günlerinde inşa edilmesi gereken durumda olan tek rejim listesi çıkarıyor.



Göbeğin Eritilmesi İçin Tavsiyeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder