30 Ocak 2016 Cumartesi

Vajinimus Nedir? Vajinismuslu Çiftler Neden Gizleniyor?

Vajinimus Nedir Vajinismuslu Çiftler Neden Gizleniyor


Bir erteleme ve sakınma rahatsızlığı meydana iştirak eden vajinismus sebebiyle eşlerin hata tedavilere yönelmeleri çözüm sürecini aksatabiliyor.

Toplumsal çalışmaları ve basın izahlarıyla ülkemizde gündem yaratabilen Cinsel Sıhhat Enstitüsü Derneği (CİSED), ülkemizde evli ve cinsel hayatı meydana iştirak eden her on çiften birinde görülen vajinismus ile alakalı yepyeni bir basın açıklaması inşa etti . İşte CİSED’in basın izahından bir sürü hayret verici başlıklar:

Çiftler çoğu süre vajinismustan değil genç sahibi olamamaktan şikâyetçi

Evlenirken her çiftin cinsellikle alakalı beklenti ve hayallerinin meydana geldiğini , vajinismus problemi meydana çıktığında bunların önce geceden yıkıldığını ve balaylarının karabasana dönüşebildiğini anlatan CİSED Genel Başkanı Dr. Cem Keçe; “Vajinismus; bayan bedeninin penis-vajina birlikteliğini içerir cinselliği reddedişidir. Eşler vajinismus problemi ile karşılaşınca öncesinde kocaman bir hüzün ve çaresizlik yaşamakta ve bu problemi en yakın çevrelerinden bile saklamaktadırlar. Başlangıçta sorun çoğunlukla ya görmezden gelinmekte veya spontane düzeleceği düşünülerek bir cinsel terapiste müracaat etme kararı bir bir sürü kez ertelenmektedir. Cinsel terapiye müracaat etme kararı verildiğinde ise, sihirli bir değneğin kendilerine dokunmasını ve hayatlarına meselesiz olarak devam etmeyi arzu etmektedirler. Bu sebeple de çabuk ve mucize tedavilerde umut aramaktadır. Şunlar kızlık zarının operasyonla aldırılması, anestezi altında cinsellik yaşamını sürdürmek , botoks uygulamaları veya bir seanslık tedavi metotları olabilmektedir. Bu yöntemler çiftin hem bir paralarının hem bir enerjilerinin hem bir de umutlarının tükenmesine ne sebeple olabilmektedir. Zira deneyip de başarısızlıkla sonuçlanan her tedavi teşebbüsü çifti dipsiz bir kuyuya gerçek sürükleyebilir, umutlarını kırabilir ve daha sonraki tedavi girişimlerini de güçleştirebilir. Problemlerin devam etmektedir olması çiftin daha bir sürü yıpranmasına ve cinselliği daha berbat algılanmalarına ne sebeple olabilmektedir . Eşler , bir zaman hemen ardından bunun bir yazgı meydana geldiğini onay etmeye başlayabilir, cinsellikten uzaklaşabilir veya cinselliğe küsebilirler. Üstelik bir evliliği tamamlayamamayı şahsi başarısızlık olarak algılayan eşler , penis-vajina birlikteliğini içermeyen uydurma bir cinsel hayat yaşamaya başlayabilirler. Her Geçen Gün cinsel birleşme tecrübeleri gittikçe seyrelebilir veya “sürtünme” ile boşalma alışkanlığı geliştirebilirler. Nihai süreçte iç dünyalarında fırtınalar kopmaya başlayan çiftler; birbirlerinden gün geçtikçe uzaklaşabilirler, genç sahibi olmalarına karşı çevrelerinden iştirak eden baskılarla hata üzerine yanlışa sürüklenebilirler. Genç sahibi olmak amaçlı aşılama veya tüp çocuk yoluna yönelebilirler. Üstelik eşler çoğu süre vajinismustan değil genç sahibi olamamaktan şikâyetçi olabiliyor. Esasında çaba veya gayret harcamaktan kaçınan eşler bizzat kendilerini daha yüklü bir maçın içinde bulurlar ve bu aşama , onların bütün güzellikleriyle birbirlerini yaşamalarına mani olabilir . Çoğalış onlar amaçlı emel evliliğin en başında meydana geldiği benzeri mutlu olmak değil; utanç, kızgınlık, umutsuzluk duygularıyla kurdukları uydurma dünyalarına sığınmak ve gizlenmektir. Fakat bir takım eşler daha baştan boşanmayı tercih edebiliyor yanivajinismus yuvaları yıkabiliyor.” diye konuştu .

Vajinismus rehabilitasyonundaki en mühim etken güvendir

Sebebi ne olursa vajinismusun rehabilitasyonunun olası meydana geldiğini anlatan CİSED Genel Sekreteri Psikolog Serap Güngör; “Cinsel hayatın penis-vajina birlikteliğini içermemesi, sıhhatli olmaması bireyin ruh sıhhatini bozabilir, gündelik yaşamını ve bütün ilişkilerini negatif etkileyebilir. Aldatma, duygusal ve fizyolojik kuvvet , saygısız davranışlar, duygusal tatminde azalma, herkesin rahatça girdiği cinsel ilişkiye “biz ne türlü giremiyoruz veya ne sebeple biz?” şeklindeki suçluluk, eksiklik duygusu , utanç işitme , özünden nefret etme, düş kırıklığı, bunaltı, sorun , umutsuzluk, çaresizlik, benzeri vaziyetler da vajinismustan kaynaklanabilir. Depresyon ve sıkıntıya düşen çift kendilerine ve birbirlerine güvenlerini yitirebilir. Bu sebeple vajinismus rehabilitasyonundaki en mühim etken çiftin kendilerine, cinsel terapistlerine ve tatbik edilen tedavi yöntemlerine karşın hissettikleri güvendir. Zira mutluluğu yakalamak bir sürü pratik değil değildir, mutlu olmak , tedavi hükmünün sıhhatli alınmasına ve başvurulacak cinsel terapistin gerçek seçimine bağlıdır. Unutulmamalıdır ki, vajinismusun %100 rehabilitasyonu vardır ve cinsel terapidir, başlangıçta pratik değil benzeri gözüken sokak , içerisine girildiğinde en pratik ve en huzur verici sokak olabilmektedir.” diye konuştu .



Vajinimus Nedir? Vajinismuslu Çiftler Neden Gizleniyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder