29 Mayıs 2015 Cuma

Büyük Usta 2013 Türkçe Dublaj Ücretsiz Full indir

Büyük Usta – Yut Doi Jung Si 2013 Türkçe Dublaj Ücretsiz Full indir


Büyük Usta 2013 Türkçe Dublaj Ücretsiz Full indir (2)

Vizyon Tarihi:

14 Mart 2014


Yapımı :

2013 – Çin ,  HongKong ,  Fransa


Tür :

Aksiyon ,  Biyografi ,  Dram


Süre:

130 Dak.


Yönetmen :

Kar Wai Wong


Oyuncular :

Ziyi Zhang ,  Song Hye-kyo ,  Tony Leung Chiu Wai ,  Chen Chang ,  Cung Le


Senaryo :

Kar Wai Wong ,  Xu Haofeng ,  Jingzhi Zou


Yapımcı :

Kar Wai Wong ,  Megan Ellison


Diğer Adı :

The Grandmaster


30lu yıllarda dövüş sanatlarının popüler olmasıyla giderek daha fazla insan Güney Çin’deki Foshan’daki profesyonelerden bu sanatı öğrenmek ister. Bazı deneyimli ustalar karşılaştıkları kişileri sınar ve karşılıklı çatışmalar olur… Tüm konsantrasyonlarını elde etmek her yeri kilitlerler ve çatışmalar bitmeden kimsenin dışarı çıkmasına izin verilmez. Bir sonuç alınana kadar ne yemek vardır ne de dinlenmek. Ip Man dövüş sanatlarında olağanüstü yetenekli zengin bir genç adamdır ama mütevazi bir kişidir ama tevazü onu dertten kurtarmaz bir gün bu çatışmalardan birinin ortasında kalır ve kurtulmak için tüm yeteneğini kullanmak zorundadır. Ustalar onun dövüş yeteneğine hayran kalır Kung usta ve kızı Kung Yi de bunlar arasındadır genç kızın bu yeni gence ilgi duyması gecikmez.


(Dövüş sanatları ustası Ip Man; Bruce Lee eğitim hikayesi)


Babam hep şunu derdi; dövüş sanatlarına kendini adayanlar üç aşamadan geçer: kendini görme, dünyayı görme, tüm yaşayan canlıları görme.”


Dövüş sanatlarının giderek popülerleşmeye başladığı 1930’larda bir çok insan; Güney Çin’deki Guangdong ilinin merkezindeki Foshan’da bulunan ustalardan eğitim almak amacıyla çabalamaktadır. Bazı tecribeli ustalar ise diğer deneyimli ustalar ile karşılıklı müsabakalar yapmaktadır. Müsabaka boyunca konsantrasyonlarının bozulmaması için müsabaka yerinin kapıları kapatılmaktadır ve kimsenin de dışarı çıkmasına izin verilmemektedir. Ayrıca, müsabaka herhangi bir sonuca varmadan yiyecek ve dinlenme de yasaktır.


Dövüş sanatlarında son derece yetenekli olan genç zengin Ip-man ise dikkat çekmeden bir yaşam sürmeyi tercih etmiştir. Lakin, bu şekildeki yaşamı beladan uzak durmasına yetmez. Bir gün tuzağa düşürülür ve ortamdan kurtulabilmek için her türlü yeteneğini sergilemek zorunda kalır. Usta Kung ve güzel kızı Kung Yi’in de aralarında bulunduğu diğer ustalar ise Ip-man’in yeteneklerinden oldukça etkilenir. Yüksek mevkideki bir kumandan kendi koruması olan Yi Xian Tian tarafından suikasta kurban gidince Foshan’daki bütün ustalar; her ne olursa olsun Tian’ı alt etmek için ant içer…


 



Büyük Usta 2013 Türkçe Dublaj Ücretsiz Full indir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder