20 Mart 2014 Perşembe

Google dalgalanmaları ne demektir?

SEO ile ilgili makaleleri okuduğunuzda, mutlaka karşınıza çıkmış olan Google dalgalanmaları ne demektir? Bu yazımızda, Google dalgalanmalarının ne olduğu ve web sitenizi nasıl etkileyeceğine yönelik sizlere bilgi sunmak istiyoruz.


Google dalgalanmaları, belli bir karar alamayan web sitelerinin Google’da sürekli olarak sıralamasında yer değiştirmesi anlamına gelmektedir. Sitenizin dalgalanma içerisinde olduğunu anlayabilirsiniz fakat ne zaman ve nasıl etkilendiği konusunda tam anlamıyla fikir yürütmeniz çok zor olacaktır.


Google dalgalanmalarından etkilenmeniz tam olarak SEO ile ilgili değildir. Ne kadar sağlık bir SEO yönteminiz olsa da, sizin dışınızda Google’ın diğer sitelerin sıralamadaki yerini değiştirmesi mutlak suretle az veya çok sizleri de etkileyecektir. (Google dalgalanmaları geçici bir süreçtir.)


Google algoritması yaşayan bir yapıdır. Düşünsenize; internet ortamına her gün yüzlerce site giriş yapıyor ve bunların hemen hemen hepsi Google’a adreslerini kaydediyor. İyi niyetli yayını olandan tutun da kötü niyetli sitelere kadar birçok farklı akan ve kategoride web sitesi yayın hayatına adım atıyor. Biraz da Google dalgalanmalarının altında yatan etkenlerden sadece biri bu diyebiliriz.


Web siteniz dalgalanmalar sonucunda yerini kaybetmiş ve siz de panik içinde kalmışsanız, lütfen telaşa bir son verinizi. Özgün ve kaliteli içerik girmeye devam edin. (Her zaman yaptığınız gibi) Buna ek olarak web sitenizin teması ile oynamak sitenizi olumsuz etkiler, zira Google dalgalanmalarının tema ile ilgisi yoktur.



http://www.ozipixel.com/blog/google-dalgalanmalari-ne-demektir.html
Google dalgalanmaları ne demektir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder