16 Mart 2014 Pazar

Resimler seo açısından ne kadar önemlidir?

SEO açısından resimler ve görsellerin önemi ne derecededir? Sadece özgün yazılar ile Google aramalarında ön plana çıkarak, SEO konusunda başarılı olunur mu? Seo ve görseller üzerine detaylı bilgiler şöyle:


Yazmış ve yayınlamış olduğunuz makalelerde çeşitli görseller, resimler kullanarak okuyucunun dikkatini çekebilir ve daha anlaşılır bir anlatım oluşmasına imkan sağlayabilirsiniz. Ziyaretçileriniz web sitenize girdiğinde, herhangi bir makaleyi okuduğunuz taktide, ilk olarak resimler dikkat çekecektir. Yazının içerisinde görsellerin konuyla bire bir detaylandırılmasının yanında kalın veya renkli yazılmış bazı kelimeler de okuyucunun dikkatini çekecektir.


Hayatın her alanında olduğu gibi, SEO çözümlerinde de resimlerin büyük bir önemi bulunmaktadır. Yukarıda bulunan detaylara istinaden, görseller ilk izlenim ve itibar anlamında web sitenize artı bir değer katabilir. Bu değerin hangi aşamada olacağını ve sürekliliği ise eklemiş olduğunuz resmin özelliklerine göre değişim yaşayacaktır.


Söz uçar yazı kalır.” sözünün yanında yapılan araştırmalara göre, web sitelerini ziyaret eden kişilerin neredeyse tamamında, yazı metninden öte kullanılan görsellerin akılda daha fazla yer edindiği tespit edilmiştir.


Bazı makaleleriniz Google Görseller aramasından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapmaktadır. Bunun nedeni ise, kullanıcının görseller bölümünden ulaşacağı bilgiyi aratma yöntemini kullanmış olmasıdır. Görseller sizlere her zaman akılda kalıcılık ve ziyaretçi akışı sağlayacaktır. Kendi fotoğraf karelerinizi konu ile alakalı alanlara yerleştirdiğinizde, hitinizin arttığına rahatlıkla şahit olabilirsiniz.


Ayrıca özellikle resimlerimizin google üzerinde daha rahat anlaşılabilmesi ve resimlerimiz üzerinden hit kazanmak istiyorsak öncelikle bunun için sitemap oluşturmamız gerekiyor ve eklentiler sayesinde bu işlerimiz dahada kolay bir hale geliyor örnek vermek gerekir ise ” google image sitemap ” isimli bir eklenti tam anlamıyla bizim istediğimiz işi görüyor.


Özellikle film ve video sitelerinde kullanılan bu eklentinin normal bloglardada kullanılmasının hiçbir eksi yanı bulunmamakta buna ilaveten bu sitemizin yararına olmaktadır.



http://www.ozipixel.com/blog/resimler-seo-acisindan-ne-kadar-onemlidir.html
Resimler seo açısından ne kadar önemlidir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder