18 Mart 2014 Salı

Wikipedia backlink nedir?

Wikipedia internet ortamının ücretsiz yayın yapan ve gönüllü editörlerin güncellediği en büyük bilgi kaynaklarından biridir. Wikipedia’ya dünyanın her yerinden profesyonel gönüllü editörlerin özgün ve kaliteli içerik girmesinin yanında bu içeriklerin düzeni de tam anlamıyla SEO dostu olduğundan muhteşem bir backlink kaynağı oluşturuyor diyebiliriz. Wikipedia bu denli başarılı iken siteden backlink almak da sanıldığı üzere ücretli değildir. Ancak alınması için birkaç profesyonel hamle yapmanız gerekiyor.


Wikipedia’dan backlink almak için aşağıdaki yöntemlerden birini izleyebilirsiniz:


  1. Sitenizin yayın yaptığı alanda girilen bir bilgiye özgün bir şekilde eklemeler yaparak zenginleştirirken, kaynağı da sitenizin adresinizi ekleyebilirsiniz. Böylece doğal bir backlink kazanmış olursunuz.

  2. Yol ise diğerine göre biraz daha zor. Sitenizin alanıyla ilgili açılmamış olan bir bilgiyi wikipedia’da yeni sayfa yaratmak koşuluyla açabilirsiniz. Wikipedia üyeliğinizin olması zorunlu iken açtığınız konunun özgün ve hiçbir yerde benzerine rastlanmayan derecede kaliteli olması onaylamasında büyük rol oynayacaktır.

 


Wikipedia kullanımında İngilizce bilmenize pek de gerek yok, bunun için telaşlanmayın. Ayrıca tüm aşamalardan geçmesi biraz zaman alabilir. Çeşitli webmaster forumlarında açılan başlıklarda profesyonel wikipedia backlinki belirli bir ücret karşılığında da almanız mümkün. Ancak her zaman sektörünüz ile ilgili kaliteyi bilgiyi önce web sitenizde, sonrasında wikipedia’ya kendinizin eklemesinde büyük fayda sağlayabilirsiniz.


 


Not: Wikipedia backlink hakkında anlatılan yöntemler sadece tavsiye amaçlıdır.



http://www.ozipixel.com/blog/wikipedia-backlink-nedir.html
Wikipedia backlink nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder