26 Mart 2014 Çarşamba

Haber siteleri için nasıl SEO yapılır?

Piyasada son dönemde birçok haber sitesi yayın hayatına adım atmasına karşın, bir süre sonra web site sahiplerinin ‘heveslerinin kaçması’ ve editör kadrosuna yeteri ödeneğin sağlanamamasından dolayı bir çok başarılı olabilecek proje çöp olmaya mahkum ediliyor. Haber sitelerini Google’a sevdirmek için nasıl bir SEO yapılmalı? Yazımızda, haber siteleri için SEO çalışması yaparken nelere dikkat edilmelidir? sorusunun yanıtını vermeye çalışacağız.


Haber sitelerinin daha fazla ziyaretçi almasını sağlayan Google News sistemi, son gelişmelerde sitenizi ön plana çıkararak görsel ile birlikte arama sonucunda daha fazla dikkat çekmesini sağlıyor. Bu da haliyle haber sitesinin daha fazla trafik almasına imkan sağlıyor.


Haber sitelerinde alan adının önemi

Haber siteleri için SEO çalışmasına seçtiğiniz domain üzerinden başlayabilirsiniz. Domain adresi (alan adı) içerisinde mutlak suretle haber geçmesi işinizi bir adım daha kolaylaştırabilir. Bu detayın yanı sıra, sitenizin hangi kitleye yayın yaptığını (yayın politikası belirleyerek) bilmenizde büyük fayda var. Zira kitleyi belirlediğiniz taktirde, site içi kategorilerini buna uygun belirlemeniz Google ile aranızdaki güveni sağlamlaştıracaktır.


Meyve veren ağaç için yatırım gerekli

Oluşabilecek herhangi bir son dakikayı web sayfanızın muhabirleri aracılığıyla sanal dünyada ilk haber yapmış olmanız haber sitenizi hızlıca ön sıralara taşıyacaktır. Ancak bunun için bir muhabir kadrosu ve ek gelir oluşturmanız gerekebilir. Anlayacağınız meyve veren ağaca sahip olmanız için belli miktarda kaliteli tohum yatırımı yapmanız gerekiyor.



http://www.ozipixel.com/blog/haber-siteleri-icin-nasil-seo-yapilir.html
Haber siteleri için nasıl SEO yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder