15 Mart 2014 Cumartesi

Sosyal medyanın SEO’ya etkisi nasıldır?

Sosyal medyadaki etkileşim ağının günden güne büyümesi birçok siteyi olumlu etkiler iken bir kısmı da olumsuz etkilemiştir. Sosyal medyanın SEO’ya etkisi nasıldır? Etkili bir sosyal medya çalışması sonrası Google’ın seveceği tarzda bir SEO çalışması mümkün müdür? Yazımızda sosyal medyanın son trendleri ve web sitenize yararları ile ilgili detayları aktaracağız.


Haber siteleri sosyal medyayı en aktif web sayfaları olmalarına karşın, son gelişmelerin tweetler sayesinde yayılması, sayfalarına giren kullanıcı sayısını haliyle azaltmaktadır. Ancak web dünyasına yeni girmiş ve kendinize yararlı bir blog açtıysanız (haber içerikli olmamak kaydıyla) sosyal medyanın SEO açısından bakıldığında ekmeğini çok fazla yiyebilirsiniz.


Sosyal medya denince akıllara ilk olarak Facebook gelirken, günümüzde bu genelleme yerini Twitter’da bırakmıştır. Anlık gelişmeler ve sosyal etkileşim anlamında Facebook’un önüne geçen Twitter, son dönemde yapmış olduğu atılımlar ile tüm dünyayı etkisi altına aldı. Web sayfanız için spam üretmeden kullanıcı odaklı bir Twitter hesabı açtığınızda, mutlak suretle uzun vadede sitenize ziyaretçi akışışı sağlayabilirsiniz.


Twitter’ın yanı sıra Avrupa’da insanlar artık Pinterest ağını sıklıkla kullanmaya başladı. Web sayfaları kategorilerine göre senkronize edilebilen kolonlar sayesinde yerli yerinde bir paylaşım yapılmasına imkan sağlanıyor. Ayrıca Google ve SEO açısından da oldukça etkili. Google’ın Pinterest’e verdiği önem sayesinde arama sonuçlarında kısa zaman sonra üst sıralarda yer almanız büyük olasılıktır diyebiliriz.


Ancak unutulmaması gereken önemli bir husus vardır herşeyin fazlası zararlıdır seo konusunda ayrıca sosyal medyada takipçileriniz çok önemlidir sizin paylaştığınız bir konuyu 3-5 arkadaşınızda beğenip paylaşırsa demeyin ozaman o makalenin değerine yeni makalelerde görüşmek dileği ile sağlıcakla kalın.



http://www.ozipixel.com/blog/sosyal-medyanin-seoya-etkisi-nasildir.html
Sosyal medyanın SEO’ya etkisi nasıldır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder